U, de petitionaris
Pegaswinning22

Parlementaire enquête gaswinning

4.172 ondertekeningen

Wees solidair en ondersteun de Groningers in hun verzoek om een Parlementaire enquête gaswinning. De afgelopen jaren is er vanuit Groningen door verschillende groepen en partijen om een parlementaire enquête gevraagd. De Groningers verdienen de waarheid. Met transparantie win je vertrouwen.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

  • Dat herstel van vertrouwen nodig is.

  • Dat er vertrouwen was meegegeven aan de dialoogtafel. Dat vertrouwen, met de woorden van Jac Wallage, de tafel echter is mislukt.

  • Dat herstel van vertrouwen begint bij transparantie. De onderste steen moet boven komen en die vormt de basis om te bouwen aan herstel van vertrouwen in Groningen.

  • Dat de Groningers de hele waarheid verdienen zodat ze weer verder kunnen met hun toekomst.

 

en verzoeken

Een Parlementaire Enquête Gaswinning. Besluitvorming rond de opzet en planning van de gaswinning. Hiermee bereikt u dat er een start wordt gemaakt voor herstel van vertrouwen bij de Groningers. Herstel van woningen, rechtvaardige vergoedingen schadeafhandeling. Kennis bodembeweging bevingen risico's.

Er wordt nog veel ontkend ten nadele van gedupeerde u helpt daarmee de gedupeerden die nu voor de rechter hun gelijk moeten halen.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
02-05-2017 
Antwoord verwacht:
23-05-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
J.C.Warink 
Organisatie:
Loppersum Vooruit 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Bedankt voor de ondertekening

Bedankt mensen voor de ondertekening Voor informatie over de gaswinning kunt u ook terecht op Houd Groningen Overeind Groninger Bodem Beweging. Alvast bedankt voor uw steun aan deze oproep.

+Lees meer...

Helaas heeft deze petitie niet de aandacht gekregen die het eigenlijk verdiende.

02-05-2017

Na de verkiezingen aanbieden petitie

Helaas heeft de motie voor een parlementaire enquête gaswinning het niet gehaald in de oude setting van de Tweede kamer. Maar dat houd niet in dat we bij de pakken neer gaan zitten.

+Lees meer...

In Maart zijn er verkiezingen en dan ziet het er gunstiger uit om een meerderheid te behalen. Dus blijven delen en ondertekenen. De waarheid moet op tafel komen. www.pegaswinning.nl

27-02-2017

Overheid en schade door gaswinning Groningen

Parlementaire enquête gaswinning

Sommige politici beweren dat een Parlementaire enquête het herstel van Groningen vertraagt. Maar dat is onzin.

+Lees meer...

De overheid kan zich nu verschuilen achter onwetendheid en vertraagd daarmee het gelijk van de gedupeerden. Bij openheid en transparantie kan er weer gewerkt worden aan het terugwinnen van vertrouwen.

Nu is het net alsof de mijnbouw ellende pas goed begon na Huizinge en dat gaat voor de mensen in het epicentrum winningsgebied niet op. Door de gaswinning is de bodem gedaald en het grondwater verlaagd. De houtenpalen waar oude huizen opgebouwd waren kwamen boven het grondwater te staan. Daardoor rotte deze weg met als gevolg dat de funderingen verzakten en muren gingen scheuren. De eerste schades zijn niet ontstaan door grote bevingen maar door verzakking veroorzaakt door de mijnbouw activiteiten. De overheid maakt nu nog steeds onderscheid tussen beving schade en bodemdaling schade, maar daar hoort spanning schade ook nog bij. Alle drie veroorzaakt door de mijnbouw. Nu wordt gezegd dat de waterhuishouding mede oorzaak is aan de bodem daling en er daarom onderscheid wordt gemaakt. Dit mag dan wel zo zijn. Maar de waterhuishouding is ontregeld door de mijnbouwactiviteiten. Verder is het ook nog zo dat er schade kan ontstaan weken na een beving. Spanning schade ontstaat ten gevolge van de veranderde spanningsvelden in de ondergrond. Een nieuw huis loopt vaak zetting schade op (Spanning schade). Maar dat is na een paar jaar klaar. Wat hier gebeurd is dat telkens na een bodem beweging het spanningsveld veranderd en daardoor blijf je zettingsschade houden tot in de eeuwigheid.

Ja het is tijd dat de overheid met zijn billen bloot gaat.

Daarom onze vraag om de petitie te ondertekenen

J.C.Warink Loppersum Vooruit

11-02-2017